Wat doet een software engineer?

Tegenwoordig maken alle grote bedrijven gebruik van allerlei ingewikkelde software. Deze software wordt meestal specifiek ontwikkeld om goed te werken binnen het bedrijf. Degene die deze software ontwikkeld is de software engineer. Een software engineer is de persoon die een software ontwikkelt, schrijft, test, ontwikkeld en onderhoudt. Dit doet deze software engineer in opdracht van een werkgever. In dit artikel vertel ik je meer over het werk van een software engineer.

Wat doet een software engineer?

Een software engineer doet meer als de meeste normale developers of programmeurs. Een software engineer is namelijk verantwoordelijk voor het gehele proces om de software te ontwikkelen, van het bepalen van de eisen tot en met het opleveren en onderhouden van een goed bruikbare software. Je kan de taken van een software engineer als volgt in grote lijnen verdelen:

  • Het maken van een analyse van de eisen van de software.
  • Het uitwerken van de gewenste specificaties van de software.
  • Een planning maken voor het gehele proces.
  • Het ontwikkelen van de software.
  • Het testen en verbeteren van de software om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren.
  • Het schrijven van de begeleidende documentatie.
  • De software onderhouden en updaten wanneer nodig.

Software engineer worden?

Wil jij ook een leuke baan als software engineer? Dan heb ik goed nieuws voor je! Er zijn namelijk veel vacatures software engineering op de markt. Je kan een software engineer worden bij een software bedrijf. Wanneer je hier werkt kan je door andere bedrijven ingehuurd worden om een software voor dat bedrijf te ontwikkelen. Ook kan je een baan als software engineer bij een groot bedrijf zoeken. Hier heb je meer vastheid en zal je voor een lange periode voor hetzelfde bedrijf software ontwikkelen en onderhouden.

Neem een kijkje op www.werkenbijvdl.nl voor de leukste vacatures die je kan vinden en misschien vind je jouw volgende baan vandaag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *