Technisch werk: enkele voorbeelden

vacatures techniek

Dit artikel gaat over technisch werk. Naast een omschrijving zullen we er enige voorbeelden van geven.

Wat is technisch werk?

Technisch werk is werk waarbij je technische kennis toepast. Die kennis kan zijn verkregen door scholing en/of training op het werk. Als je naar vacatures techniek kijkt, dan zie je de vereisten. Het gaat dus niet om het louter nadoen van handelingen die je hebt geleerd. Assemblagewerk is op basis van onze definitie geen technisch werk, omdat je is voorgedaan wat te doen, zonder dat je daarbij enig technisch inzicht hebt verkregen. Het niveau van de opleiding is niet relevant. Een auto repareren en een gebouw ontwerpen zijn beide technische werkzaamheiden. Om motorolie te vervangen, hoef je niet te weten hoe een motor werkt. Dat is wel nodig om overmatig olieverbruik aan te kunnen pakken. Dat kan diverse redenen hebben en de oorzaak zal op een logische manier moeten worden opgespoord en effectief verholpen.

vacatures techniek

Voorbeelden van technisch werk

In deze paragraaf komen terug we op de eerder genoemde beroepen en voegen we er een toe. Als je naar vacatures in de techniek kijkt, dan zie je veel meer voorbelden.

Automonteur

Als een auto niet goed wordt gerepareerd, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Dan hebben we het niet alleen over schade aan de auto zelf. Maar met een auto wordt deelgenomen aan het verkeer met vele andere deelnemers. Een probleem met de remmen kan dan zelfs dodelijke gevolgen hebben.

Architect

Een architect heeft doorgaans een nog grotere verantwoordelijkheid dan een automonteur. Een ontworpen en vervolgens op basis daarvan opgetrokken gebouw mag natuurlijk niet na een aantal jaren instorten.

Piloot

Piloten hebben een grote verantwoordelijkheid, ook als die als enige in een vliegtuig zitten. Er zijn voldoende voorbeelden te geven van dat de technologie niet goed functioneert of zelfs faalt en dan moet een piloot voldoende weten van hoe een vliegtuig werkt. Die moet weten wanneer ingrijpen vereist is en wat er dan moet worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *