Snel een goed cv maken? Het kan via een gestandaardiseerd template

maken CV

Wanneer je voor een voor jou zeer interessante functie wilt solliciteren en je wenst je kansen op succes zo groot mogelijk te maken, dan is het in de eerste plaats natuurlijk zaak om überhaupt uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Om de kans hierop zo groot mogelijk te maken zul je moeten zorgen voor een onberispelijke sollicitatiebrief en uiteraard ook voor een sterk cv. Nu kan een cv maken veel werk zijn, zeker als je hier de passende hoeveelheid moeite in steekt, met veel oog voor perfectie. Je kunt je het maken van een cv evenwel een stuk makkelijker maken door gebruik te maken van online cv-diensten. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van diverse standaardtemplates. Zo hoef je alvast geen energie te steken in een fraaie opmaak en een overzichtelijke opzet van je cv. Dat dat belangrijk is blijkt ook wel uit de informatie in de volgende alinea. 

cv maken

Om deze redenen is een goed cv zo belangrijk

Het overhandigen van een inhoudelijk sterk en ook professioneel ogend cv bij een sollicitatie is om de volgende redenen belangrijk:

Een cv is voor een werkgever jouw ultieme visitekaartje. Hieraan kan deze zien of je netjes werkt, goed kunt schrijven en oog hebt voor detail.

Een werkgever krijgt vaak tientallen tot zelfs honderden reactie op vacatures. Deze moet dan ook snel kunnen zien of een sollicitant geschikt voor de functie is of niet. Overzichtelijkheid in een cv is daarom enorm belangrijk. Moet een werkgever te lang naar de juiste informatie zoeken, dan is de kans nihil dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Op basis van de inhoud van je cv word je wel of niet uitgenodigd voor een gesprek. Hierbij is het cv doorgaans belangrijker dan je sollicitatiebrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *