HR cursus ziekteverzuim en re integratie

Geplaatst op
HR cursus ziekteverzuim

Ziekteverzuim in Nederland neemt helaas nog altijd toe. Werkgevers en HR hebben vaak het idee dat zij genoeg doen aan de verzuimpreventie. Maar is dat wel zo? Hoe is het geregeld in jouw organisatie? Kennen alle medewerkers het stappenplan van hoe, waar en wanneer ze zich ziek moeten melden?

HR begeleiding voor zieke werknemer

Een duidelijk procedure voor het ziekteverzuim geeft iedereen inzicht in hoe te handelen bij verzuim. Als werkgever kun je hierop terugvallen om te bepalen hoe te handelen als een medewerker ziek wordt. Wanneer het proces duidelijk en goed is ingericht, zal je werknemer zich niet snel onnodig ziek melden. Met de juiste begeleiding is de kans dan ook kleiner dat frequent verzuim zal leiden tot langdurig verzuim.

Omdat jij als werkgever eindverantwoordelijk bent en vaak niet over de juiste kennis beschikt, is het goed om je te laten begeleiden om verzuim aan te pakken.

begeleiding ziekteverzuim
procedure ziekteverzuim

Er zijn tal van mogelijkheden, zoals experts in de hand nemen. Maar realiseer je eens hoeveel kosten je dan kwijt bent! Waarom zou je niet je eigen HR personeel een cursus ziekteverzuim laten volgen. Er bestaan verschillende programma’s die jou als ondernemer helpen om de basis van de HRM in te richten zonder dat je er iemand voor hoeft aan te nemen of in te huren.

Voorbeeld plan van aanpak ziekteverzuim

Een van de mogelijkheden is het programma Ziekteverzuim van Fresh & Jezz HR. Daarin word je met verschillende tools geleerd hoe jij je HR beleid kunt optimaliseren op basis van voorbeelden die je in de praktijk kunt tegenkomen.

Meer over hoe je de cursus ziekteverzuim en re integratie van Fresh & Jezz HR in jouw organisatie kunt toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *