Hoe kun je nu het beste groeien met je webshop?

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn er in Nederland vele ondernemers die een eigen webshop op hebben gericht, om hier vervolgens verschillende producten op te verkopen. Het is tegenwoordig namelijk erg gemakkelijk om een domeinnaam te kopen, deze te koppelen aan een hosting platform en aan de slag te gaan met het opzetten van een webshop. Er zijn verschillende soorten thema’s te installeren, om vervolgens een unieke en gebruiksvriendelijke website aan te bieden aan de bezoekers en klanten van de webshop. Wanneer je eenmaal de eerste omzetten hebt behaald en het budget ervoor ehbtm is het tijd om uit te breiden en te investeren in je webshop, om op den duur meer bezoekers te genereren met je webshop, In dit blog geven we je hier graag een aantal tips over!

Een uitbesteding aan een online marketing bureau

Wanneer je graag wilt groeien met je webshop en het geld ervoor hebt, kun je ervoor kiezen om een uitbesteding doen aan een online marketingbureau. Een online marketingbureau kan je helpen om online te groeien door verschillende strategieën toe te passen en bijvoorbeeld een linkbuilding netwerk uit te zetten. Organisch zal je website sterker worden, waarna langzamerhand betere posities in de zoekmachine te zien zullen zijn. Vanuit een stabiele basis wordt de strategie verder uitgewerkt, waarna er aan de hand van juiste content en het gebruik van de juiste zoekwoorden, grote resultaten zullen worden behaald.

Online adverteren, of toch een SEO-strategie

Wanneer je aan de slag gaat met een online marketing bureau en je e-commerce marketing toepast, is er een keuze te maken tussen twee verschillende strategieën. Binnen e-commerce marketing zou je kunnen kiezen om online te gaan adverteren, maar zou je er ook voor kunnen kiezen om een SEO-strategie in te zetten. 

Met online adverteren zorg je ervoor dat de doelgroep constant in aanraking komt met jouw bedrijf en de website, omdat je hier simpelweg voor betaald. Sommige mensen uit de doelgroep zullen toeslaan, een kijkje nemen op de website en vervolgens een aankoop verrichten. Je zult moeten blijven betalen om zichtbaar te zijn bij de doelgroep, waarna je na loop van tijd er nog niet zeker van bent of deze mensen ook naar de website zullen komen wanneer je niet meer online adverteert.

Met een SEO-strategie wordt er juist gewerkt naar resultaat op lange termijn. Er wordt een strategische basis gelegd en wordt deze steeds meer uitgebreid door middel van juiste content, juiste zoekwoorden en onder andere een sterk linkbuilding netwerk. Een SEO-strategie zal je op langere tijd veel resultaat opleveren, omdat je langzamerhand werkt naar een zo hoog mogelijke positie binnen de zoekmachine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *