Hoe ga je als organisatie om met veranderingen?

Geplaatst op

Veranderingen zijn er continue, óók in de arbeidswereld. Verschillende sectoren krijgen regelmatig te maken met veranderingen en trends en ontwikkelingen. Het is daarom goed als je als organisatie hier op in kan spelen. Toch kan dit soms best een uitdaging zijn, ook om de gezichten intern dezelfde kant op te krijgen. Het is niet voor niets dat veel organisaties te maken krijgen met interne problemen als er veranderingen aankomen of geïntegreerd moeten worden. Maar hoe ga je hier nu mee om? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel!

Cultuur

Bij verandermanagement is het belangrijk om onder ogen te komen dat ook de bedrijfscultuur verandert. Toch wordt hier vaak te weinig aandacht aan besteed. Het is dan ook erg belangrijk dat de medewerkers op de hoogte zijn van de veranderingen, zodat ze weten wat hen te wachten staat. Alleen zo kan heel de organisatie meebewegen en meegroeien bij veranderingen. Communiceer daarom ook duidelijk de nieuwe missie, visie en identiteit van de organisatie.

Betrek iedereen

Verder is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te betrekken bij veranderingen. Begin hierbij aan de top, dus het management en werk zo alle lagen af naar beneden. Zo kunnen medewerkers in het middensegment de verandering maken of breken. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het uitdragen van bedrijfsprocessen en weten precies waar het mis kan gaan. Als zij in verandering geloven, zal de rest van het bedrijf volgen.

Outplacement bureau

Om als organisatie flexibel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt, is hulp van een outplacement bureau erg handig. Zo’n bureau helpt een organisatie met loopbaantrajecten en brengt de doelen en ambities van werkgever en werknemer weer dichter bij elkaar. Op deze manier kan een outplacement bureau werknemers helpen die hun baan bijvoorbeeld kwijt dreigen te raken en krijgen ze begeleiding en advies. Ook met issues rondom ontslag kan een outplacement bureau erg handig zijn.