Werkzoekenden in de Gemeente Hilversum en omgeving opgelet!

door: InnovatieBanen

InnovatieBanen in de Gemeente Hilversum! Werkzoekenden in Hilversum krijgen de mogelijkheid hun eigen InnovatieBaan te creëren. Hiervoor tekenden de gemeente Hilversum een overeenkomst met de Stichting InnovatieBanen. Met het sluiten van dit partnerschap, geeft de gemeente aan achter de stichting en haar vernieuwende aanpak van werkloosheid te staan.

Het doel van de overeenkomst is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Juist niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures op de arbeidsmarkt maar door hen te begeleiden in het creëren van hun eigen baan bij hun ideale werkgever.

Je eigen baan creëren: Hoe werkt dat?

Bij een InnovatieBaan bied jij als werkzoekende je kennis, vaardigheden, netwerk, kwaliteiten en/of ideeën aan bij je ideale werkgever. Vanuit de overtuiging dat je van toegevoegde waarde kunt zijn en je in korte tijd onmisbaar kunt maken. Een ervaren en gecertificeerde loopbaancoach helpt je je aanbod scherp te krijgen om het zo te kunnen presenteren bij een potentiële werkgever. Als kandidaat sluit je met de werkgever vervolgens een contract af over een te behalen doel. Er wordt baangarantie, of een financiële beloning achteraf, vastgelegd bij het behalen hiervan. Ook kan er worden gekeken naar eventuele investeringen van de werkgever m.b.t. begeleiding of opleiding.

De stichting ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, maar dat er ook echt een ‘nieuwe’ baan wordt gecreëerd. Omdat er bijvoorbeeld werkprocessen (of activiteiten) uitgevoerd en ontwikkeld worden die anders op de plank blijven liggen of door bij te dragen aan innovatie wanneer een bedrijf er op dat moment de middelen niet voor heeft. Tegelijkertijd vinden gemotiveerde en getalenteerde mensen – met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden – werk bij een bedrijf waar zij echt op hun plek zitten.

Een van de eerste gemeenten in Nederland die de kansen van InnovatieBanen zag, is de gemeente Hilversum. Om de campagne voor werkzoekenden in hun regio een boost te geven, stelden we hen een aantal vragen.


Waarom heeft de gemeente besloten mee te doen?

“We doen mee omdat in de gemeente Hilversum een grote groep ZZP-ers werkzaam is/was in de media. Die hebben het op dit moment door de bezuinigingen bij o.a. de omroepen moeilijk. Wellicht kan InnovatieBanen helpen om weer en nieuw perspectief te vinden. Naast de ZZP-ers verwachten we ook dat andere werkzoekenden gebruik gaan maken van InnovatieBanen.”

Bijeenkomst in de Burgerzaal Raadhuis op woensdag 1 juli 2015

Meer weten over wat InnovatieBanen voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan op www.innovatiebanen.nl voor de voorlichtingsbijeenkomst in de Burgerzaal Raadhuis. Bij vragen kun je contact opnemen via info@innovatiebanen.nl of 010-3031301. Het team van Stichting InnovatieBanen kijkt er naar uit om de mogelijkheden en kansen van InnovatieBanen toe te lichten aan alle werkzoekenden in Hilversum.

Datum en locatie
woensdag 1 juli om 13.00 (inloop vanaf 12:30)
Burgerzaal Raadhuis
Dudokpark 1 te Hilversum
Aanmeldformulier

Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij