Werkzoekenden in de gemeente Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo opgelet!

door: InnovatieBanen

InnovatieBanen in de Gemeente Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo! Werkzoekenden in Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo krijgen de mogelijkheid hun eigen InnovatieBaan te creëren. Hiervoor tekenden de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo  een overeenkomst met de Stichting InnovatieBanen. Met het sluiten van dit partnerschap, geeft de gemeente aan achter de stichting en haar vernieuwende aanpak van werkloosheid te staan.  

Het doel van de overeenkomst is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Juist niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures op de arbeidsmarkt maar door hen te begeleiden in het creëren van hun eigen baan bij hun ideale werkgever.

Je eigen baan creëren: Hoe werkt dat?

Bij een InnovatieBaan bied jij als werkzoekende je kennis, vaardigheden, netwerk, kwaliteiten en/of ideeën aan bij je ideale werkgever. Vanuit de overtuiging dat je van toegevoegde waarde kunt zijn en je in korte tijd onmisbaar kunt maken. Een ervaren en gecertificeerde loopbaancoach helpt je je aanbod scherp te krijgen om het zo te kunnen presenteren bij een potentiële werkgever. Als kandidaat sluit je met de werkgever vervolgens een contract af over een te behalen doel. Er wordt baangarantie, of een financiële beloning achteraf, vastgelegd bij het behalen hiervan. Ook kan er worden gekeken naar eventuele investeringen van de werkgever m.b.t. begeleiding of opleiding.

De stichting ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, maar dat er ook echt een ‘nieuwe’ baan wordt gecreëerd. Omdat er bijvoorbeeld werkprocessen (of activiteiten) uitgevoerd en ontwikkeld worden die anders op de plank blijven liggen of door bij te dragen aan innovatie wanneer een bedrijf er op dat moment de middelen niet voor heeft. Tegelijkertijd vinden gemotiveerde en getalenteerde mensen – met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden – werk bij een bedrijf waar zij echt op hun plek zitten.

Waarom heeft Werkplein Baanzicht besloten mee te doen?

“In de dienstverlening van Werkplein Baanzicht wordt grotendeels ingezet op de eigen kracht, het netwerk en de omgeving van de werkzoekende. Daarnaast wordt door Baanzicht continue geïnvesteerd om het netwerk van Werkplein Baanzicht verder uit te breiden. Het initiatief van de innovatiebanen sluit op beide pijlers zeer goed aan. Enerzijds kan de kandidaat zijn talent (en netwerk/omgeving) aanbieden aan werkgevers en verder uitbouwen. Anderzijds wordt het netwerk van Werkplein Baanzicht door aan dit initiatief mee te doen uitgebreid met extra mogelijkheden voor de werkzoekenden.

Ander interessant aspect is dat deelnemende bedrijven bewust kiezen voor innovatie en economische groei en zich (juist) niet beperken tot het invullen van openstaande vacatures.”

Wat verwachten jullie ervan?

Wij verwachten dat wanneer een werkzoekende de kans krijgt om zijn eigen baan of zelfstandigheid te creëren en dit goed wordt begeleid, de kans van slagen groot is. De achterliggende gedachte is dat er sprake is van een zeer sterke commitment bij zowel de kandidaten als de deelnemende bedrijven. Hierdoor ontstaan kansen die in eerste instantie mogelijk niet zichtbaar zijn.

Welke boodschap zouden jullie potentiële kandidaten en bedrijven mee willen geven?

“If opportunity doesn’t knock, build a door.”

Meer weten over wat InnovatieBanen voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan op www.innovatiebanen.nl voor de voorlichtingsbijeenkomst in Pand 17. Bij vragen kun je contact opnemen via info@innovatiebanen.nl of 010-3031301. Het team van Stichting InnovatieBanen kijkt er naar uit om de mogelijkheden en kansen van InnovatieBanen toe te lichten aan alle werkzoekenden in Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo

Datum en locatie
woensdag 2 juli om 13.00 (inloop vanaf 12:30),
Pand 17
Stelmakerstraat 17 te Assen
Aanmeldformulier

 

Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij