Werkzoekenden in de Geertruidenberg en Raamsdonkveer opgelet!

door: InnovatieBanen

InnovatieBanen in Geertuidenberg en Raamsdonkveer! Werkzoekenden in Geertuidenberg en Raamsdonkveer krijgen de mogelijkheid hun eigen InnovatieBaan te creëren. Hiervoor tekenden de gemeente Geertuidenberg en Raamsdonkveereen een overeenkomst met de Stichting InnovatieBanen. Met het sluiten van dit partnerschap, geeft de gemeente aan achter de stichting en haar vernieuwende aanpak van werkloosheid te staan.

Het doel van de overeenkomst is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Juist niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures op de arbeidsmarkt maar door hen te begeleiden in het creëren van hun eigen baan bij hun ideale werkgever.

Je eigen baan creëren: Hoe werkt dat?

Bij een InnovatieBaan bied jij als werkzoekende je kennis, vaardigheden, netwerk, kwaliteiten en/of ideeën aan bij je ideale werkgever. Vanuit de overtuiging dat je van toegevoegde waarde kunt zijn en je in korte tijd onmisbaar kunt maken. Een ervaren en gecertificeerde loopbaancoach helpt je je aanbod scherp te krijgen om het zo te kunnen presenteren bij een potentiële werkgever. Als kandidaat sluit je met de werkgever vervolgens een contract af over een te behalen doel. Er wordt baangarantie, of een financiële beloning achteraf, vastgelegd bij het behalen hiervan. Ook kan er worden gekeken naar eventuele investeringen van de werkgever m.b.t. begeleiding of opleiding.

De stichting ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, maar dat er ook echt een ‘nieuwe’ baan wordt gecreëerd. Omdat er bijvoorbeeld werkprocessen (of activiteiten) uitgevoerd en ontwikkeld worden die anders op de plank blijven liggen of door bij te dragen aan innovatie wanneer een bedrijf er op dat moment de middelen niet voor heeft. Tegelijkertijd vinden gemotiveerde en getalenteerde mensen – met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden – werk bij een bedrijf waar zij echt op hun plek zitten.

Waarom hebben de gemeenten Geertuidenberg en Raamsdonkveer besloten mee te doen?

Jan van Lith, wethouder van economische zaken Geertuidenberg zei hierover het volgende: ‘De gemeente Geertruidenberg heeft besloten partner te worden van InnovatieBanen vanwege het vernieuwende concept van arbeidsmarktbenadering. In jullie aanpak creëren werkzoekenden hun eigen baan op basis van hun kwaliteiten, dus hun kracht! Zij zijn op die manier van toegevoegde waarde voor het bedrijf waar ze gaan werken en bovendien zorgen zij voor economische groei. Dit spreekt ons erg aan. Wij vinden het een originele aanvulling op het bestaande aanbod ter ondersteuning van werkzoekenden.’

Bijeenkomst in het Gemeentehuis van Raamsdonkveer op 17 juni

Meer weten over wat InnovatieBanen voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 17 juni om 19.00 (inloop vanaf 18:30) in de Raadszaal Gemeentehuis. Bij vragen kun je contact opnemen via info@innovatiebanen.nl of 010-3031301. Het team van Stichting InnovatieBanen kijkt er naar uit om de mogelijkheden en kansen van InnovatieBanen toe te lichten aan alle werkzoekenden in Geertuidenberg en Raamsdonkveer.

Datum en locatie
woensdag 17 juni om 19:00 uur
Raadszaal Gemeentehuis, Vrijheidstraat 2, Raamsdonkveer

Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij