Maak jij het verschil? Of ben je ook zo breed inzetbaar, flexibel en bereid alles aan te pakken?

door: Maarten Freriks

Hoe moeilijk het voor veel mensen is om scherp te krijgen waar je specifieke kwaliteiten liggen, wordt me steeds duidelijker. Teveel mensen melden zich aan voor een InnovatieBaan met het cliché dat ze breed inzetbaar, flexibel en bereid zijn alles aan te pakken. Maar helaas mensen, daar zitten de meeste werkgevers niet op te wachten. Daarom introduceren we het begrip PTW. Wat is jouw Persoonlijk Toegevoegde Waarde?

Van alle aanmeldingen die we bij InnovatieBanen binnen krijgen is zeker 80% niet specifiek genoeg in het benoemen van kwaliteiten die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een werkgever. Mensen blijven steken bij competenties, zoals Creatief Denken, Samenwerken, Analytisch vermogen. Competenties zijn vaak te algemeen en abstract om iets te zeggen over de toepasbaarheid ervan. Of een competentie relevant is, hangt in grote mate af van de situatie: kun je creatief denken over technische oplossingen, dan kun je dat nog niet in een politieke of beleidsmatige omgeving. Welke werkgever zal bij het lezen van een opsomming van competenties uit zijn stoel springen van vreugde en je direct een arbeidscontract aanbieden? Om een werkgever te overtuigen, is meer nodig.

Een persoonlijke Kwaliteit is concreter en specifieker. Bijvoorbeeld: Je kunt goed samenwerken met jongeren om een multimediaproject op te zetten; je bent handig in het analyseren van onderzoeksresultaten, of in het bedenken van creatieve oplossingen voor technische producten. Als je op zoek bent naar werk, is het waardevol om je kwaliteiten zo scherp mogelijk te hebben en te kunnen formuleren. Niet alleen geeft het je zelf inzicht, maar het geeft ook de richting aan waarin je je werk moet gaan zoeken.

Om scherp te krijgen waar je kwaliteiten liggen en hoe jij voor een werkgever het verschil kan maken, moet je aan de slag. Ga er eens goed voor zitten om je eigen kwaliteiten na te gaan. Vraag in je omgeving (vrienden, familie, oud-collega’s) om hetzelfde te doen. We hebben een eenvoudig hulpmiddel ontwikkeld om je hierbij te helpen: De Persoonlijke Kwaliteitenscan. Dit instrument kan gratis gedownload en verspreid worden.

Van Persoonlijke Kwaliteit naar Persoonlijk Toegevoegde Waarde

Of een Persoonlijke Kwaliteit van toegevoegde waarde is hangt af van de situatie waarin je hem aanbiedt. Je hoeft geen superspecialist te zijn in iets, om waardevol te zijn voor een werkgever. Je moet je kennis alleen daar aanbieden, waar deze in een behoefte voorziet. Het zal vrij lastig zijn om aan de bakker broodjes te verkopen, maar bij de slager maak je een goede kans; die kan dan belegde broodjes gaan verkopen. Ik sprak laatst een dame die veel ervaring had in de toeristenbranche. Dienstverlening aan gasten, en het hen zo goed mogelijk naar de zin maken, was haar kwaliteit en ze genoot met volle teugen als haar ze daarin slaagde. Binnen de toeristenbranche concurreerde ze met deze kwaliteit met vele andere werkzoekenden. Ze heeft op mijn advies daarom haar blik verruimd en kijkt ook naar bedrijven waar het met de klantbenadering nog niet zo best gesteld is. Daar ligt haar Persoonlijk Toegevoegde Waarde. In die zin is werk zoeken net slootje springen: je toegevoegde waarde moet je soms gaan brengen naar de andere kant.

Binnenkort starten de intermediairs van InnovatieBanen met workshops die je helpen om jouw Persoonlijk Toegevoegde Waarde in kaart te brengen. Meld je nu alvast aan als je interesse hebt.

Maarten Freriks Voorzitter Maarten Freriks is mede-initiatiefnemer van Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met intermediairs.
Neem contact op voor een kennismaking.
Mail mij