Introverte werkzoekenden opgelet!

door: Eline Sluys

Het wordt steeds belangrijker dat mensen duidelijk kunnen maken waarin zij zich onderscheiden. Je hebt een enorme voorsprong op de arbeidsmarkt als je zichtbaar kunt maken wat je drijft en waar je talenten liggen. Op deze ontwikkeling speelt InnovatieBanen naar mijn idee op een zeer constructieve manier in. Ik denk dat het concept heel veel kan betekenen voor mensen met een introverte voorkeursstijl. Die vinden het namelijk vaak extra lastig om zich te profileren. Ik vind dat er veel te weinig waardering is voor de kwaliteiten van introverte mensen, niet in de laatste plaats bij die introverte mensen zelf. Daarom heb ik het boek Succesvol Solliciteren voor introverte mensen geschreven. En daarom juich ik het concept InnovatieBanen van harte toe!

Introverte mensen blinken uit in focus, rust en diepgang. Ze hebben veel concentratie- en doorzettingsvermogen en kunnen goed tot de kern van de zaak doordringen. Ze zijn loyaal, onafhankelijk en kunnen zorgvuldig luisteren. Allemaal prachtige eigenschappen die veel waarde toevoegen aan organisaties.

Helaas vinden veel introverten het lastig om deze kwaliteiten zichtbaar te maken. Dat komt deels doordat een aantal van deze kwaliteiten in zichzelf niet zo zichtbaar zijn. Een andere reden is dat introverte mensen vaak een hekel hebben aan situaties waarin zij zichzelf moeten profileren. Hun brein geeft er de voorkeur aan om te broeden op nieuwe informatie en ideeën, in plaats van er direct naar te handelen. Ze hebben tijd en ruimte nodig om ideeën en oplossingen in zich op te laten komen. Ze staan daarom niet graag in de spotlights en worden zenuwachtig van het idee dat zij zichzelf moeten verkopen. Ze denken dat ze zich op een extraverte manier moeten gedragen om gezien te worden en dat lukt ze niet.

Of je een introverte of extraverte voorkeursstijl hebt, zegt natuurlijk helemaal niets over of je een geschikte of prettige collega zal zijn. Beide types hebben hun sterke punten die zij gebruiken om hun functie in te vullen. De inbreng van beide types is hard nodig in onze snel veranderende samenleving. Gemengde teams zijn essentieel voor organisaties die willen overleven!

In mijn boek maak ik duidelijk hoe introverte werkzoekenden een ijzersterke indruk kunnen maken, juist met behulp van hun introverte eigenschappen. Introverten zijn namelijk heel goed in staat om hun toegevoegde waarde zichtbaar te maken op een manier die bij ze past. Ze hoeven daarvoor niet in extraverten te veranderen. Wel moeten ze alert zijn op hun valkuilen en leren om op een overtuigende manier te vertellen over hun toegevoegde waarde. Dat is een kwestie van een effectieve inzet van taalgebruik en lichaamstaal, en dat kan iedereen leren. Hierbij roep ik alle introverte werkzoekenden dan ook op zich te aan te melden bij InnovatieBanen! Ontdek samen met een coach hoe je onder woorden kunt brengen wat je de arbeidsmarkt te bieden hebben.

Power to the introverts, de wereld heeft ze nodig :)!

Vanwege enorm succes is haar boek ‘Succesvol solliciteren voor introverte mensen’ tijdelijk niet verkrijgbaar. Zodra de volgende druk weer in de winkels ligt, laten wij dit weten via onze website en social media. In de tussentijd kunt u uiteraard wel terecht op Eline’s website.

Eline Sluys Coach, trainer & auteur Eline Sluys helpt als coach en trainer introverte mensen hun zichtbaarheid te vergroten op een manier die bij ze past.
Mail mij