InnovatieBanen: je eigen baan creëren op basis van vaardigheden in wellicht verrassende omgeving

door: Robbert Willemsen, Asser Courant

REPORTAGE - Natuurlijk kun je als werkzoekende solliciteren op de geijkte banen die bij je opleiding horen tot je een ons weegt. Gemakkelijk is het in deze krappe arbeidsmarkt vaak niet om zo (weer) aan de slag te komen. Maar wat nou als je je eigen baan creëert? Een werkgever in een misschien wel heel andere branche ervan overtuigen dat je met jouw specifieke kwaliteiten en talenten een toegevoegde waarde bent om geld kunt verdienen voor de baas, waarin tevens ruimte is voor een salaris?

Met die insteek hield de stichting InnovatieBanen uit Rotterdam donderdag een informatiebijeenkomst in Zaal 17 in Assen, voor inwoners van de gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze. Met Werkplein Baanzicht is de afspraak gemaakt dat deelnemers uit deze gemeenten aan het traject mee kunnen doen met behoud van hun uitkering.

Doel van deze samenwerking is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures, maar door hen te helpen bij het in het leven roepen van een eigen baan. Van verdringing van bestaande banen is dus geen sprake.

Workshops

In Zaal 17 waren donderdag zo’n 60 mensen aanwezig. Wie mee wil doen, krijgt vijf workshops en een begeleidend coach. Zaak is dat de deelnemers een business-case opstellen, want zij moeten een werkgever wel laten zien dat hun plan ook rendabel is voor het bedrijf.

“Je bent dan”, legt Edwin van Zuuren van InnovatieBanen uit, “een beetje ZZP’er. Je maakt je eigen baan in een misschien wel heel andere omgeving dan je zelf en een potentiële werkgever hadden kunnen denken. Wellicht heb jij wel vaardigheden, waar een werkgever binnen zijn bedrijf nog helemaal niet aan heeft gedacht. Maar het zijn wel vaardigheden, waar het bedrijf iets aan kan hebben.”

Het feit dat mensen een eigen business-case moeten maken en zichzelf vervolgens moeten ‘verkopen’, zo geeft Van Zuuren toe, maakt het dat niet iedereen geschikt is om dat traject in te gaan. “Maar ook al zijn er zes van de 60 aanwezigen vandaag die dit lukt, dan is toch weer tien procent aan werk geholpen.”

Jos Schlaman (54) uit Eelde is een van de belangtellenden in Pand 17. De oud-ondernemer had 15 jaar lang een bonbonatelier in Groningen, maar ging, vooral door de crisis, failliet. Nu zit hij in de bijstand en de schuldsanering. Hij solliciteert veel, maar merkt dat je met 54 jaar moeilijk ligt op de arbeidsmarkt.

 Als oud-ondernemer weet hij natuurlijk wel wat het is om een business-case in elkaar te zetten en een plan financieel te onderbouwen. “Dit kan inderdaad iets voor mij zijn, maar ik weet niet of ik er nu al aan toe ben. Ik heb een hectische periode achter de rug en heb mezelf nu drie jaar de tijd gegeven. Jaar één staat in het teken van rust, de boel op orde krijgen, ook met mijn kinderen. In het tweede jaar wil ik uitzoeken wat ik precies wil en het derde jaar wil ik weer actief zijn.”

Verdienmodel

Als Schlaman het traject van InnovantieBanen ingaat, komt hij dus al in ‘zijn tweede jaar’ terecht: wat wil ik en wat kan ik? Als ervaren zakenman weet hij, dat als er een salaris van zo’n 30.000 moet blijven kleven aan een nieuwe, zelf gecreëerde baan, hij een werkgever een verdienmodel van zo’n 200.000 euro moet laten zien. “Dus er komt wel wat bij kijken. Voorlopig laat ik het wel op me afkomen, go with the flow. Maar als ik dit ga doen, moet een eventuele baan waarin mijn kwaliteiten goed tot hun recht komen wel bij me passen. Ik ben geen twintig meer, zit in de laatste fase van mijn actieve werkleven. Dat leven wil ik dan ook in die baan volmaken.”

BRON: Asser Courant

Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij