Hoe ziet het traject er in de praktijk uit?

door: Edwin van Zuuren

Jij bent degene met de kennis en ideeën over je toekomstige baan. De Stichting helpt de belemmeringen weg te nemen die jouw droombaan in de weg staan. Daarnaast helpt een persoonlijke coach je je aanbod voor een werkgever zo scherp mogelijk te krijgen.

Na aanmelding ontvang je van ons binnen enkele dagen een reactie. Hieronder lees je in het kort wat die kan zijn:

  • We stellen je voor aan een loopbaancoach in de regio, die zich bij ons heeft aangesloten, voor een kennismakingsgesprek (overigens kan je ook zelf een loopbaancoach aandragen, die bereid is zich aan te sluiten bij de Stichting)
  • We vragen je je idee omtrent je toekomstige baan nog iets aan te scherpen
  • We adviseren je , op basis van de door jou aangeleverde informatie, om vooralsnog niet deze route te volgen.

Na het kennismakingsgesprek ga je met je coach aan de slag. Samen komen jullie binnen enkele maanden tot een scherp geformuleerd aanbod, wat voorgelegd kan worden aan geselecteerde werkgevers. Je coach helpt je ook jezelf goed te presenteren, op het moment dat je het aanbod gaat doen.

Met een werkgever die bereid is je de kans te bieden je toegevoegde waarde in de praktijk te bewijzen, wordt een overeenkomst afgesloten waarin de doelen worden vastgelegd. De Stichting ziet erop toe dat je inzet bij het bedrijf geen andere banen verdringt.

De toekomst en de financiering
Onze verwachting is, dat een werkgever die je toegevoegde waarde aan den lijve ervaart, je ter zijner tijd een reguliere baan zal aanbieden, of je als zelfstandige een opdracht aanbiedt. Het traject wordt gefinancierd door de werkgever die je uiteindelijk in dienst neemt. Jou kost het niks, en ook de overheid of uitkeringsinstantie hoeft geen bijdrage te leveren.

 

Servicebureau Stichting Innovatiebanen Medewerker Servicebureau InnovatieBanen Het Servicebureau van de Stichting InnovatieBanen verstrekt informatie, en helpt je op weg als je geïnteresseerd bent in een InnovatieBaan: als werkzoekende, als werkgever, Intermediair of partner
Mail mij