Hoe lang duurt een InnovatieBaan?

door: Maarten Freriks

De duur van een InnovatieBaan kan variëren. Het is o.a. afhankelijk van wat je afspreekt met de werkgever, en hoe snel je je doel bereikt.

Een InnovatieBaan is een overeenkomst tussen twee gelijkwaardige partijen: jij en de werkgever die je de kans biedt. Met de werkgever ga je de uitdaging aan om iets nieuws te creëren. Jij levert je kennis, je inzet en ideeën. De werkgever faciliteert je om de afgesproken doelen te realiseren. Uiteraard maak je daarover vooraf een inschatting, die je ook vastlegt in een overeenkomst. Maar planningen worden niet altijd gerealiseerd.

Wij gaan ervan uit dat je zelf goed in staat bent in te schatten of de planning realistisch is, en wanneer die niet gehaald wordt, ook zelf te bepalen hoe lang je bereid bent nog te investeren in het gestelde doel. Wij denken ook, dat een werkgever je niet zal willen laten gaan als na enkele maanden blijkt dat je inderdaad van toegevoegde waarde bent voor een bedrijf. Mocht je de indruk hebben door de werkgever met oneigenlijke motieven te worden ingezet, dan kun je ten allen tijde de overeenkomst eenzijdig beëindigen.

Ben je voor je inkomen afhankelijk van een uitkeringsinstantie of vorige werkgever, dan kan het zijn dat zij de duur van je InnovatieBaan limiteren.

Servicebureau Stichting Innovatiebanen Medewerker Servicebureau InnovatieBanen Het Servicebureau van de Stichting InnovatieBanen verstrekt informatie, en helpt je op weg als je geïnteresseerd bent in een InnovatieBaan: als werkzoekende, als werkgever, Intermediair of partner
Mail mij