Gemeente Breda

door: Irene Ketting

Dit bericht geldt als het officiële startsein van onze samenwerking met de gemeente Breda. We kijken er naar uit om zoveel mogelijk Bredanaren te ondersteunen bij het creëren van hun eigen baan.

Maar welke verwachtingen heeft de gemeente zelf van hun deelname aan het project? Dit, en meer, vroegen we aan Bob Bergkamp, (inmiddels voormalig red.) wethouder economische en sociale zaken in Breda. 

Waarom besloot de gemeente mee te doen?
De gemeente Breda is altijd op zoek naar innovatieve manieren om mensen vanuit een uitkeringssituatie aan het werk te helpen en dit project sluit daarom heel goed aan bij onze Re-integratie Proeftuinprojecten. Het initiatief van stichting InnovatieBanen is een wezenlijk andere manier van het zoeken naar werk. In plaats van het reageren op vacatures gaan de deelnemers werkgevers actief benaderen met een voorstel om waarde toe te voegen aan hun bedrijf, zakelijk onderbouwd met een business case. Het interessante aan dit idee is dat er, in tegenstelling tot bemiddeling naar bestaande vacatures, extra werkgelegenheid wordt gecreëerd en het dus tegelijkertijd een boost geeft aan de lokale economie.

Wat verwachten jullie ervan?
We verwachten van het initiatief dat het een platform biedt aan gemotiveerde werkzoekenden om op deze manier een baan voor zichzelf te creëren die aansluit bij hun passie en talent. En dat het werkgevers zal aanspreken om gemotiveerde werknemers te ontvangen met een goed onderbouwd voorstel en nieuwe ideeën om waarde toe te voegen aan hun bedrijf.

Welke boodschap zouden jullie potentiële kandidaten en bedrijven mee willen geven?
Vind maar eens die vacature die bij jou past. Met het project InnovatieBanen krijg je de kans om met ondersteuning een gericht zakelijk voorstel uit te werken om met jouw talent of idee waarde toe te voegen aan het bedrijf dat bij jou past. Maak gebruik van deze kans en creëer jouw ideale baan!

Meer informatie over de gemeente Breda vindt u op breda.nl.

Irene Ketting Communicatiemedewerker InnovatieBanen
Mail mij