Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

door: Irene Ketting

Met veel plezier melden we dat we inmiddels ook voor Bodegraven-Reeuwijk met InnovatieBanen aan de slag kunnen. Dit zullen we, o.a., samen doen met WerkVinden2.0, een platform voor iedereen die op zoek is naar werk.

Als startschot legden we de gemeente een aantal vragen voor. Hieronder vindt u het korte interview met Martien Kromwijk, wethouder van Economische Zaken.

Waarom hebben jullie besloten mee te doen?
Een interessant project, dat de eigen kracht van werkzoekenden ontsluit, hun vertrouwen en mogelijkheden versterkt, en een aanbod laat doen waarin waardecreatie voorop staat. Interessant als een extra mogelijkheid waarin niet wordt uitgegaan van de overheid of instellingen, maar energie vanuit de samenleving zelf productief wordt gemaakt.

Wat verwachten jullie ervan?
Een kleine pilot, die we in Bodegraven-Reeuwijk hebben verbonden aan een ander burger-initiatief WerkVinden2.0.  Het zou mooi zijn als op deze manier nieuwe banen ontstaan door extra economie te maken.

Welke boodschap zouden jullie potentiële kandidaten en bedrijven mee willen geven?
Denk out of the box; besef dat er in je omgeving heel wat mensen zijn aan wie je hulp kunt vragen, en waarmee je samen nieuwe kansen kunt creëren. Denk niet in afhankelijkheden, maar in mogelijkheden.

Dat lijkt ons een mooie gedachte om mee af te sluiten! Meer informatie over de gemeente zelf vindt u op op hun website, bodegraven-reeuwijk.nl.

Irene Ketting Communicatiemedewerker InnovatieBanen
Mail mij