Fulltime solliciteren of zelf je baan creeren

door: BRON: Barneveldse Krant

InnovatieBanen in Barneveld! Werkzoekenden in de gemeente Barneveld krijgen de mogelijkheid hun eigen InnovatieBaan te creëren. Hiervoor tekende de gemeente Barneveld een overeenkomst met de Stichting InnovatieBanen. Met het sluiten van dit partnerschap, geeft de gemeente aan achter de stichting en haar aanpak van werkloosheid te staan. 

InnovatieBanen in Barneveld op 23 april om 13h in de Veluwehal
InnovatieBanen in Barneveld op 23 april om 13h in de Veluwehal

Het doel van het partnerschap is zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden en andere geïnteresseerde werkzoekenden via een InnovatieBanentraject aan het werk te helpen. Niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures maar door hen te ondersteunen bij het creëren van hun eigen baan. Wethouder Gerard van den Hengel: “InnovatieBanen biedt werkzoekenden een mooie, extra mogelijkheid om zelf een baan te vinden.”

Je eigen baan creëren: Hoe werkt dat?
Bij een InnovatieBaan bied jij als werkzoekende je kennis, vaardigheden, netwerk, kwaliteiten en/of ideeën aan bij je ideale werkgever. Vanuit de overtuiging dat je van toegevoegde waarde kunt zijn en je in korte tijd onmisbaar kunt maken. Een ervaren en gecertificeerde loopbaancoach helpt je je aanbod scherp te krijgen om het zo te kunnen presenteren bij een potentiële werkgever. Als kandidaat sluit je met de werkgever vervolgens een contract af over een te behalen doel. Er wordt baangarantie, of een financiële beloning achteraf, vastgelegd bij het behalen hiervan. Ook kan er worden gekeken naar eventuele investeringen van de werkgever m.b.t. begeleiding of opleiding.

De stichting ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, maar dat er ook echt een ‘nieuwe’ baan wordt gecreëerd. Omdat er bijvoorbeeld werkprocessen (of activiteiten) uitgevoerd en ontwikkeld worden die anders op de plank blijven liggen of door bij te dragen aan innovatie wanneer een bedrijf er op dat moment de middelen niet voor heeft. Tegelijkertijd vinden gemotiveerde en getalenteerde mensen – met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden – werk bij een bedrijf waar zij echt op hun plek zitten.

Bijeenkomst in De Veluwehal
Meer weten over wat InnovatieBanen voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan op www.innovatiebanen.nl voor de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 23 april om 13.00 uur in De Veluwehal. Bij vragen kun je contact opnemen via info@innovatiebanen.nl of 010-3031301. Het team van Stichting InnovatieBanen kijkt er naar uit om de mogelijkheden en kansen van InnovatieBanen toe te lichten aan alle werkzoekenden en andere geïnteresseerden in Barneveld.

Locatie: donderdag 23 april om 13:00 uur De Veluwehal (Toneelzaal), Nieuwe Markt 6, Barneveld

 

Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij