Een inspirerende groep

door: Irene Ketting

Ons doel als stichting is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Onderdeel daarvan is onze Facebookgroep ‘Hoe creëer ik mijn volgende baan?’ waar we met de leden meedenken over hoe hun InnovatieBaan eruit zou kunnen zien. Leuk om te zien, is dat deze groep mensen ook op andere manieren inspireert.

Bijvoorbeeld Jannie Lammers. Zij was op zoek naar een baan waar ze zowel haar facilitaire als technische achtergrond in kon zetten. Op de website van de Nationale Vacaturebank kwam zij de vacature Algemeen Medewerker Parkeerbeheer tegen. Op dat moment herinnerde zij zich een reactie op haar bericht: ‘Twijfel niet aan je eigen kunnen en solliciteer, Je hebt niks te verliezen!’ En dat deed Jannie. Met succes! Op 6 juli postte zij het volgende bericht:

“Ik wil jullie bedanken. Dankzij jullie en alle tips die ik heb ontvangen, begin ik morgen met mijn nieuwe uitdaging. Ik mag aan de slag als facilitair/parkeerbeheerder in Assen. En ja, pak dus mijn eigen vak weer op. Deze keuze had ik nooit gemaakt zonder jullie input. Dus dank jullie wel en ik heb er ongelofelijk veel zin in.”

Met plezier naar je werk
Naar aanleiding van dit mooie bericht vroegen wij Jannie hoe de groep haar had geholpen bij het vinden van haar nieuwe baan? Jannie: “Vooral de tips: Ga iets zoeken waar je je kwaliteiten kan benutten, en zoek iets wat bij je past, dan hou je plezier in je werk. Ik ben er inmiddels achter dat dit ook echt zo is. Ik ga nu elke dag met een glimlach naar het werk, iets wat ik bij mijn vorige baan echt kwijt was. Ik wil iedereen bedanken voor hun input en reacties. Ik heb hier ontzettend veel aan gehad.”

Ze beseft dat ze ook veel geluk heeft gehad. Toch wil ze graag het volgende meegeven:Volg je hart want dat ga je weer met plezier naar je werk, en dat is goed voor je gezondheid en voor je privé situatie.”

We bedanken Jannie nogmaals voor het meewerken aan dit korte interview over haar nieuwe baan en de rol die onze Facebookgroep hierin speelde, en hopen dat we nog vele anderen op deze manier kunnen inspireren.

Irene Ketting Communicatiemedewerker InnovatieBanen
Mail mij