“Een goede marketeer heeft altijd werk”

door: Maarten Freriks

Als marketing je vak is, zou je toch eigenlijk nooit zonder werk moeten kunnen zitten. Zit verkopen je in het bloed, dan zijn er genoeg ondernemers en zelfstandigen die je kwaliteiten goed kunnen gebruiken. Een goede marketeer zal daarom nooit werkloos thuis zitten.

Deze uitspraak tekende ik onlangs op uit de mond van een ras-ondernemer, iemand met meer ideeën dan hij waar kan maken, met minder dagen in een jaar dan nodig om alle kansen in de markt te pakken, en niet voldoende middelen om daar dan anderen voor in te schakelen.

Het klinkt logisch inderdaad: verkoop en marketing is de motor achter veel bedrijven. Zet je hier meer van in, dan verkoop je meer en groeit je bedrijf. Wonderlijk dan toch dat er op werk.nl 9455 cvs staan van werkzoekenden met marketing op hun cv. Werksite heeft 2551 ingeschrevenen en de nationale vacaturebank zelfs meer dan 13.000 marketeers in de aanbieding.

Hoe komt het dat er schijnbaar zoveel marketeers werkloos thuis zitten? Kunnen ze alles verkopen behalve zichzelf? Zijn ze te kieskeurig en doen ze aan cherry-picking? Of zijn er nog te weinig vacatures voor deze beroepsgroep? Als dat laatste het geval is, dan is de oplossing eenvoudig. Ben je overtuigd van je marketing- of verkoopkwaliteiten, werkzoekend en baanloos? Bied jezelf dan aan bij een bedrijf waar jij potentie in ziet, en wees bereid je waarde in de praktijk te bewijzen. Zo creëer je je eigen baan, en help je je toekomstige werkgever door te groeien. Bij InnovatieBanen helpen we je daar graag bij.

Maarten Freriks Voorzitter Maarten Freriks is mede-initiatiefnemer van Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met intermediairs.
Neem contact op voor een kennismaking.
Mail mij