Een baan vind je niet… een baan maak je.

door: Maarten Freriks

Voor elke ondernemer is het zo klaar als een klontje: als de opdrachten minder worden, dan is het aanpoten geblazen. Nieuwe ideeën, variaties op bestaande producten, de relaties met opdrachtgevers aanhalen om meer werk te genereren. Werk komt niet naar je toe, maar werk creëert werk.

Ons hele systeem om werkzoekenden weer aan het werk te krijgen is gek genoeg gebaseerd op het omgekeerde principe. “Een baan vinden” is het hoogste doel. Daarvoor hebben we nodig: een werkgever met een vacature en meestal een onmogelijk eisenpakket (21 jaar oud met diverse diploma’s en 10 jaar ervaring, je kent dat wel). Vervolgens een baanzoeker die bereid is zijn ware ik even opzij te zetten, om de werkgever te doen geloven dat hij niet alleen aan alle functie-eisen voldoet, maar bovendien flexibel is, een goede collega, uitermate sportief en belezen en vriendelijk, en bovenal zijn hele leven ervan gedroomd heeft bij deze werkgever te mogen werken. Om die baanzoeker zo gek te krijgen, trekken we een blik klantmanagers, werkcoaches en loopbaanadviseurs open die de baanzoeker hier oprecht in kunnen doen geloven. Of in ieder geval goed genoeg kunnen laten acteren dat de werkgever dit slikt.

Wat ons betreft wordt het tijd voor een ander spelletje. Een spelletje waarbij de baanzoeker een baanmaker wordt. Hij weet namelijk al waar hij goed in is, want dat heeft hij in zijn vorige baan bewezen. En hij heeft ook zicht op wie daar baat bij kan hebben, want hij kent de markt. Dus besluit hij zijn diensten maar gewoon aan te bieden, in de vaste overtuiging dat zijn werk zijn vruchten af zal werpen, de onderneming er beter van zal worden en hem op basis van zijn talenten en kwaliteiten de baan van zijn leven aanbieden. Zo simpel kan het zijn. Dat noemen we: InnovatieBanen

Maarten Freriks Voorzitter Maarten Freriks is mede-initiatiefnemer van Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met intermediairs.
Neem contact op voor een kennismaking.
Mail mij