Casus: hetzelfde kunstje nog eens flikken

door: Edwin van Zuuren

Astrid had als officemanager een klein metaalbedrijf groot zien worden. Nu voelde ze zich er toch minder thuis. Het was juist de pioniersfase die haar zo goed was bevallen.

Bij haar vorige werkgever had ze alle groeistuipen van het bedrijf doorlopen. Toen er nog slechts 7 medewerkers waren, startte ze als manusje van alles op administratief en organisatorisch gebied. Al snel nam ze de directeur veel werk uit handen, waardoor hij zich meer kon richten op het binnenhalen van nieuw werk. Het bedrijf groeide, en de functie van Astrid ontwikkelde zich tot officemanager waarin ze het volledige dagelijkse beheer van het bedrijfsbureau op zich nam. Toen het bedrijf nog verder doorgroeide, werd haar functie steeds meer opgesplitst. Ze miste ze de pioniersfase waarin ze haar organisatorisch talent en oplossend vermogen optimaal kon inzetten.

In goed overleg met haar werkgever, ging ze op zoek naar een klein bedrijf met groeipotentie, dat nog niet beschikte over een officemanager. Eenmaal gevonden overtuigde ze het bedrijf van de toegevoegde waarde van een officemanager. Haar werkgever stond toe dat ze 3 maanden – met behoud van salaris – zich in het andere bedrijf zou kunnen bewijzen. Zo gezegd, zo gedaan. Nu helpt Astrid haar nieuwe werkgever de groeistuipen van een nog steeds groeiend bedrijf te bedwingen.

Servicebureau Stichting Innovatiebanen Medewerker Servicebureau InnovatieBanen Het Servicebureau van de Stichting InnovatieBanen verstrekt informatie, en helpt je op weg als je geïnteresseerd bent in een InnovatieBaan: als werkzoekende, als werkgever, Intermediair of partner
Mail mij