Casus: help kosten besparen en verdien jezelf terug

door: Irene Ketting

Bram werkt al jaren in de bouwsector en kent de sector door en door. Als projectmanager was hij verantwoordelijk voor de invoering van een state-of-the-art management informatiesysteem, waardoor zijn werkgever enorme besparingen wist te realiseren. Toen dit project met succes was afgerond, bleek er helaas niet genoeg werk meer voor Bram.

Direct na zijn ontslag haalde hij zijn contacten aan met bouwbedrijven in zijn netwerk. Nog niet veel van hen konden beschikken over de managementinformatie die hen zoveel kosten zou kunnen besparen. De investeringsruimte om Bram een baan aan te bieden, ontbrak echter ook. Omdat Bram (die inmiddels de 55 was gepasseerd) met zijn ontslagvergoeding wel een tijdje vooruit kon, vroeg hij geen uitkering aan, maar ging hij direct aan de slag.

Hoe pakte hij dit aan?
Hij vond een bouwbedrijf dat bereid was hem het systeem te laten implementeren op basis van waardebepaling achteraf. Na 6 maanden draaide het systeem en werd duidelijk wat de kostenbesparing zou zijn. Bram werd marktconform beloond voor zijn diensten en helpt nu als freelance-adviseur het ene na het andere bouwbedrijf efficiënter te werken.

Servicebureau Stichting Innovatiebanen Medewerker Servicebureau InnovatieBanen Het Servicebureau van de Stichting InnovatieBanen verstrekt informatie, en helpt je op weg als je geïnteresseerd bent in een InnovatieBaan: als werkzoekende, als werkgever, Intermediair of partner
Mail mij