Casus: Een nieuwe training voor een nieuwe markt

door: Edwin van Zuuren

Chris ontwikkelde bij zijn vorige werkgever een training voor woningbouwcorporaties. Helaas ging de zaak failliet. Met de training op zak én zijn uitgebreide netwerk, kon hij een trainingsbureau een aanbod doen waar ze geen nee op konden zeggen.

Bij het ontwikkelen van trainingen voor een niche in de markt, komt het erop aan dat je de sector goed kent, de taal spreekt van de opdrachtgevers en een maatwerkaanbod ontwikkelt. Chris voerde al jaren trainingen uit voor medewerkers van woningbouwcorporaties. Zijn vorige werkgever was het enige trainingsbureau dat zich op deze sector gespecialiseerd had. Helaas werd het bureau te hard getroffen door de crisis en moest het faillissement aanvragen.

Chris had daardoor de vrije hand zijn kennis – de door hemzelf ontwikkelde training – en zijn netwerk mee te nemen naar een nieuwe werkgever. Het trainingsbureau waar hij met zijn aanbod aanklopte, had nog geen kennis van deze markt, en durfde het aanvankelijk niet aan. Middels een InnovatieBaan kon Chris toch van start. Binnen 3 maanden verkocht hij zijn eerste trainingen en kreeg hij direct een contract aangeboden.

Servicebureau Stichting Innovatiebanen Medewerker Servicebureau InnovatieBanen Het Servicebureau van de Stichting InnovatieBanen verstrekt informatie, en helpt je op weg als je geïnteresseerd bent in een InnovatieBaan: als werkzoekende, als werkgever, Intermediair of partner
Mail mij