Barneveld sluit aan bij InnovatieBanen

door: BRON: De Weekkrant Barneveld Vandaag

BARNEVELD - De gemeente Barneveld steunt het initiatief InnovatieBanen, waarbij werkzoekenden de kans krijgen om zich op innovatieve wijze te presenteren aan het Midden- en Kleinbedrijf (MKB).

Wethouder Gerard van den Hengel: “Het aantonen van iemands meerwaarde voor een bedrijf sluit aan bij de ondernemersgeest in onze gemeente”.
Wethouder Gerard van den Hengel: “Het aantonen van iemands meerwaarde voor een bedrijf sluit aan bij de ondernemersgeest in onze gemeente”.

Wethouder Gerard van den Hengel: “Het project InnovatieBanen biedt werkzoekenden een extra mogelijkheid om zelf een baan te vinden. Het aantonen van iemands meerwaarde voor een bedrijf sluit aan bij de ondernemersgeest in onze gemeente. Ik verwacht dat met dit concept onze lokale werkgevers interessante werknemers in huis kunnen halen en dat we een bijdrage kunnen leveren aan het versterken van het MKB in Barneveld.”

Opstapje

Het project InnovatieBanen biedt alle werkzoekenden in de gemeente Barneveld een kans om zich via een businesscase te presenteren aan het MKB in onze omgeving. De werkzoekende creëert zelf een opstapje naar een reguliere baan. Het project gaat ervan uit, dat de werkzoekende weet wat hij of zij te bieden heeft en bij welke bedrijven dat van toegevoegde waarde kan zijn.
Je biedt als werkzoekende je diensten aan bij die werkgever(s) en maakt afspraken over de doelen die je voor en met hen wilt bereiken. Deze doelen moeten resulteren in nieuwe omzet, een kostenbesparing of een ander resultaat, waardoor het bedrijf in staat gesteld wordt, een baan of opdracht aan te bieden. Zo creëert een werkzoekende een eigen baan door te doen waar hij/zij goed in is.

Aanmelden

Werkzoekenden uit Barneveld, die aan de slag willen in een InnovatieBaan, kunnen zich via de website www.innovatiebanen.nl/berichten/werkzoekenden/ aanmelden. Indien het traject bij hen past, gaan zij na een kennismakingsgesprek met een coach aan de slag. Samen komen zij binnen enkele maanden tot een scherp geformuleerd aanbod, dat voorgelegd kan worden aan geselecteerde werkgevers.
Met een werkgever, die bereid is de werkzoekende een kans te bieden om diens toegevoegde waarde in de praktijk te bewijzen, wordt een overeenkomst gesloten, waarin de doelen worden vastgelegd. De Stichting ziet erop toe, dat de inzet bij het bedrijf geen andere banen verdringt.

Partnerschap

Het project InnovatieBanen is een initiatief van Stichting InnovatieBanen. De Stichting stimuleert werkzoekenden om het heft in eigen handen te nemen, en hun kwaliteiten, kennis, vaardigheden en ideeën daar aan te bieden, waar ze van toegevoegde waarde kunnen zijn. Intermediairs helpen hen een scherp aanbod te formuleren dat aantrekkelijk is voor een werkgever. Werkgevers worden uitgedaagd om werkzoekenden te faciliteren hun kennis en kunde ten goede te laten komen aan het bedrijf, waardoor ze hun eigen baan kunnen creëren, en in de slipstream daarvan mogelijk nog vele banen meer. De gemeente Barneveld is een supporting partner van InnovatieBanen.

 

Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij