Een InnovatieBaan als outplacement traject, hoe werkt dat?

door: Maarten Freriks

Je werknemer de kans geven een aantal maanden, met behoud van salaris, bij een andere werkgever een nieuwe start laten maken; beter kan een traject van werk naar werk niet verlopen.

De effectiviteit van outplacementtrajecten in tijden van crisis, zijn marginaal. Je werknemer die op zoek moet naar een nieuwe baan, moet hard concurreren met de honderden kandidaten die op elke functie af komen. Veel outplacementtrajecten eindigen dan ook teleurstellend in gedwongen thuis zitten.

Door een InnovatieBaan in te zetten als outplacement instrument, zou wel eens veel tijd gewonnen kunnen worden. De werknemer gaat uit van eigen kracht, en bedenkt waar hij het best tot zijn recht kan komen. Als hij is vrijgesteld van werk, kan hij zijn diensten aanbieden bij een nieuwe werkgever, waar hij een waardevolle bijdrage kan leveren. Met behoud van salaris voor een vooraf afgesproken aantal maanden.

De werknemer kan bij een ander aantonen wat hij waard is, en zijn eigen baan creëren met de kennis en ideeën die hij inbrengt. Een positievere manier om uit te stromen bij een gedwongen vertrek, is er niet zou je zeggen.

Edwin van Zuuren Werkgeverscontacten Edwin van Zuuren is mede-initiatiefnemer van de Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met werkgevers.
Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.
Mail mij