Zelf banen bedenken weggelegd voor mensen met lef en creativiteit

door: Rob Van Elewout

CAPELLE | Werkzoekenden en mensen in de bijstand moeten hun kwaliteiten beter pitchen aan bedrijven, om zo compleet nieuwe banen te creëeren. Stichting InnovatieBanen gaat ze daarbij helpen.

InnovatieBanen hoopt met een voorlichtingsmiddag op 1 juni werklozen uit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas te overtuigen om op een andere manier met werk vinden om te gaan.
”Vaak houdt een sollicitatie op bij termen als ‘breed inzetbaar’ en ‘flexibel’. We zoeken mensen die zich actief aanbieden. Als zij een onderbouwd idee hebben hoe ze een bedrijf meer omzet kunnen bieden, kunnen ze zich met onze begeleiding bij een werkgever presenteren,’’ zegt voorzitter Maarten Freriks.
Daarbij is het juist niet de bedoeling dat die bedrijven daadwerkelijk op zoek zijn naar iemand die een vacature komt invullen. ,,Daarom zijn wij dit begonnen. Er is ontzettend veel concurrentie binnen de banenmarkt. Als jij de baan krijgt, hebben anderen pech. Daarom is het goed om letterlijk nieuwe banen te maken, maar dat moeten werkzoekenden zelf doen.’’
 

Werk uit handen

Een nieuwe baan creëeren kan bijvoorbeeld betekenen dat een potentiële werknemer werk uit handen neemt en de omzet verhoogt, waardoor het extra salaris van de werkzoekenden het waard wordt. Freriks: ,,Ik sprak laatst met een oud-journalist die geen werk had. Hij kwam een webshop tegen die er naar zijn idee slecht uitzag. Hij bood aan om de site tekstueel aan te pakken, zodat er meer producten verkocht zouden worden. En dat gebeurde ook. Zo heeft de werkzoekende weer werk en het bedrjif meer omzet. Dat is precies hoe we het voor ogen hebben. Niemands baan wordt afgepakt.’’
Maarten Freriks wil met zijn stichting ongeveer 1 procent van werkzoekend Nederland op deze manier aan het werk hebben. Volgens hem komt dat neer op zo’n 120 miljoen euro aan investeringen voor bedrijven, waaronder een deel in de drie gemeenten ten oosten van Rotterdam. ,,Het is een investering, ja. Want als het goed is, verdient een bedrijf aan die nieuwe baan en werknemer, dat is de voorwaarde,’’ benadrukt hij.
 

Aan de bak

Mensen die via InnovatieBanen weer aan de bak komen, moeten een bepaald doel stellen met hun werkgever. Bijvoorbeeld dat een werknemer met zijn werkzaamheden de omzet met een X bedrag doet stijgen. Pas als die doelstelling is behaald, wordt de werknemer daarvoor beloond. Zo bouwt de werkgever ook zekerheid in, meent Freriks.
Toch denkt hij niet dat iedereen geschikt is voor deze manier van aan het werk komen.” Je moet een beetje omdenken.Het is iets heel anders dan je cv aan een uitzendbureau geven. Dit is weggelegd voor mensen met lef en creativiteit.’’
 
Dit is weggelegd voor mensen met lef en creativiteit
– voorzitter Maarten Freriks
Zelf banen bedenken weggelegd voor mensen met lef en creativiteit
Zelf banen bedenken weggelegd voor mensen met lef en creativiteit
Natascha Koelhof Medewerker Marketing InnovatieBanen Natascha Koelhof is marketing medewerker bij Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met media.
Mail mij