Talentmanagement begint bij jezelf

door: Joep Vesters

Een paar weken werd ik door Irene Ketting van Innovatiebanen benaderd met de vraag of ik een blog voor hun website wilde schrijven. Ze kende mijn naam omdat hen enkele maanden geleden in kennis had gesteld van mijn boek ‘talentmanagement in de nieuwe tijd’. Wat mij aanspreekt in Innovatiebanen dat zij een radicaal ander perspectief op de huidige arbeidsmarkt hanteren. De tips en aanpakken uit mijn boek zullen voor velen ook te radicaal zijn. Echter, wat is te radicaal?

Laat ik een voorbeeld geven: De veranderingen die ons door technologische ontwikkelingen, globalisering en het onttakelen van de zorgmaatschappij confronteren, zijn radicaal en onomkeerbaar. Oude concepten werken niet meer. Niet voor de maatschappij, niet voor ondernemingen en….niet voor individuen. Ook als ze op zoek zijn naar een baan. Daarom vind ik het erg belangrijk dat ieder individu, die elk met gaven zijn geboren, deze ontwikkeld tot talenten. Om nu, morgen en overmorgen een economische waarde op de arbeidsmarkt te kunnen zijn, welke gekoppeld is aan zingeving.

Dat brengt mij op de vraag: moet je je werk koppelen aan je talenten?

Het meest simpele antwoord is ‘ja’. Wie wil geen werk doen waar je gelukkig van wordt? Toch geven ook recente onderzoeken aan dat veel mensen die werk hebben, op zoek willen naar een andere baan omdat ze ongelukkig in hun huidige werk zijn. In deze tijd van onzekerheid blijven ze zitten onder andere om inkomenszekerheid.

Helaas is dit een schijnzekerheid.

De komende tijd zijn in ieder geval twee belangrijke veranderingen te verwachten; enerzijds het verdwijnen van een groot aantal functies door digitalisering en robotisering en anderzijds het “begraven” van het contract voor onbepaalde tijd. Wat zijn dan de opties voor degenen die werk hebben EN degenen die geen werk hebben?

Uitgaan van wie je bent, wat je kan en wanneer je dat gaat toepassen.

Hoe beter je je eigen gaven tot talenten hebt ontwikkeld, hoe groter jouw economische waarde op de arbeidsmarkt. Jouw ontwikkelde talenten kan je immers in verschillende functies benutten, bijvoorbeeld in de vorm van twee totaal van elkaar verschillende parttime banen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat als je je talenten weet te koppelen aan werk, dat je daar gelukkig van wordt en blijft.

Conclusie: Wacht niet op de ander. Begin vandaag nog met je talentontwikkeling. Niemand kan dat in z’n eentje. Je hebt anderen nodig. Afhankelijk van je levensfase zijn dat jouw ouders, onderwijsinstellingen, werkgever of professionele ondersteuners. Zoals Innovatiebanen om je eigen baan te creëren. Of Joep Vesters Talentmanagement om achter je gaven en talenten te komen.

Ik wens elke lezer veel succes hiermee!

Joep Vesters Consultant, coach & auteur Talentlobbyist Joep Vesters is o.a. auteur van het boek '‘Talentmanagement in de nieuwe tijd'’(2015). Op het gebied van talentmanagement verzorgt hij lezingen, workshops en consultancy & coaching bij praktijkopdrachten. Voor individuen, onderwijsinstellingen en ondernemingen. Zie hiervoor de website: www.joepvesters.nl
Mail mij