‘INNOVATIEBANEN? BANENMOTOR!’

door: BRON: N@twerk Delft

“Niets is zo deprimerend als verplicht solliciteren als je net je tigste afwijzing binnenkrijgt. Terwijl door de hoge werkloosheid de druk om dat toch te doen, toeneemt. En werkgevers worden met regelingen gestimuleerd om speciale doelgroepen in dienst te nemen. Maar dat levert geen nieuwe banen op.” Maarten Freriks, met zijn bedrijf id Plein actief in de re-integratie, weet waar hij het over heeft. Maar als dit geen banen oplevert, wat dan wel?

KAPITAAL OP DE BANK
Banengroei moet niet van de overheid komen, maar van het mkb, stelt Freriks. “Maar het is een slechte periode om voor innovaties of uitbreidingen een lening af te sluiten. Banken houden de hand op de knip. Maar er is kapitaal genoeg, ongebruikt, thuis op de bank sollicitatiebrieven schrijvend.”

IN GESPREK
Een trainer die voor woningbouwverenigingen trainingen verzorgde. Het trainingsbureau ging failliet. “Maar wat als hij niet vacatures gaat uitknippen en sollicitatiebrieven schrijven, maar zich afvraagt: waar ben ik goed in en hoe kan ik een werkgever daarvan overtuigen? Hij maakt meer kans op werk als hij trainingsbureaus aanbiedt om bínnen hun organisatie z’n eigen baan te creëren met een trainingsaanbod voor woningcorporaties. Dat levert juist wél nieuwe banen op.” Het gaat hard: in juni is de stichting Innovatiebanen opgericht, nu al is Freriks in gesprek met zo’n 40 gemeenten.

BANENMOTOR
Kan iedereen zijn eigen werk creëren? Freriks: “Waarschijnlijk niet. Ik had laatst een workshop voor 3 kandidaten. Voor twee zagen we kansen. Voor één niet. Maar we hebben in Nederland ruim 600.000 werkzoekenden. Als dit verhaal opgaat voor 1 procent, dan maken we een wereld van verschil. Dat levert niet alleen banen op, mensen gaan doen waar ze goed in zijn. Terwijl ze nu juist gepusht worden alles aan te pakken, ook als iets niet bij ze past.”

NO CURE NO PAY
Wat is nodig om deze banenmotor aan de praat te krijgen? Freriks: “Medewerking van de gemeentes. Zij moeten regelen dat werkzoekenden met behoud van uitkering hun eigen werk kunnen creëren. En dat zonder een cent gemeenschapsgeld. Want via een ‘ontwikkelingscontract’ kunnen werkgevers op basis van no cure no pay kandidaten de ruimte geven. Die krijgen een paar maanden om te laten zien dat ze tijd of geld kunnen besparen, of geld kunnen opleveren.” Pas bij een ‘echt’ arbeidscontract verdient Innovatiebanen.

GEGARANDEERD
Freriks heeft er vertrouwen in. “Ik ben ook werkgever. Als ik een nieuwe medewerker nodig heb en een wervingsbureau inschakel of een vacature in de krant plaats, kost me dat veel geld – en is het nog maar de vraag of ik waar voor mijn geld krijg. Als ik via Innovatiebanen iemand een kans geef die initiatiefrijk is en gemotiveerd, betaal ik pas als ik weet dat hij of zij voor mijn bedrijf van toegevoegde waarde is. Zo’n medewerker heeft ook een streepje voor, want die laat zien dat ’ie iets voor je bedrijf kan en wíl betekenen.”

BRON: Delft.nl

Maarten Freriks Voorzitter Maarten Freriks is mede-initiatiefnemer van Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met intermediairs.
Neem contact op voor een kennismaking.
Mail mij