Een nieuw verdienmodel voor Loopbaanprofessionals

door: Maarten Freriks

We zijn op weg naar een nieuwe arbeidsmarkt. Een markt waarin het aanbod van werkenden leidend wordt en niet de vraag van werkgevers. Generalisten zijn uit, specialisme is in. Niet de ondernemingsstrategie die van bovenaf bepaald is, maar de individuele ambities, kwaliteiten en talenten van werknemers zullen een belangrijke sturende factor worden. Hoe speel je daar als loopbaanprofessional op in? Hoe verdien je je boterham door een werkgever blij te maken met een nieuwe, waardevolle kracht? En niet door een werkgever of uitkeringsinstantie van een probleem af te helpen?

De belangrijkste taak van een loopbaanprofessional in de “oude” arbeidsmarkt, is: help werknemers en werkzoekenden zicht te krijgen op kwaliteiten en talenten, traceer kansen op de arbeidsmarkt en professionaliseer de kandidaat in diens rol als beroepssollicitant. De loopbaanprofessional wordt daarbij meestal betaald door de partij die van een werknemer af wil: een werkgever of uitkeringsinstantie.

Het zou zoveel mooier zijn als we als beroepsgroep betaald worden door de werkgever die dolblij is dat er weer een fantastische werknemer is binnengehaald, die toegevoegde waarde kan leveren aan de organisatie en zichzelf binnen no-time terug betaalt. Dat kan alleen als we de kwaliteiten, bijzondere vaardigheden, specialistische kennis, en ambities van kandidaten centraal gaan stellen. Met InnovatieBanen willen we bijdragen aan deze kanteling van de arbeidsmarkt. Als je je steentje bij wil dragen, en mee wil bouwen aan een nieuw verdienmodel voor onze beroepsgroep, kijk dan op:  http://innovatiebanen.nl/berichten/intermediairs/

Fotografie: Caroline van de Zande
Fotografie: Caroline van de Zande
Maarten Freriks Voorzitter Maarten Freriks is mede-initiatiefnemer van Stichting InnovatieBanen en onderhoudt de contacten met intermediairs.
Neem contact op voor een kennismaking.
Mail mij